Scooterverzekering afsluiten

Vergelijken en afsluiten scooterverzekering

Scooterverzekering: vergelijken en afsluiten

U zoekt een voordelige scooterverzekering of bromfietsverzekering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Verzeker uw scooter in 5 minuten. U kunt de verzekering direct bij ons afsluiten. Wij vergelijken alle aanbieders. Wilt u hulp of advies bij het afsluiten van de scooterverzekering? Onze adviseurs helpen u graag.  

Telefoonnummer: 072-5092263 ma. | za. 09:00 / 17:00 
Ook op zaterdag bereikbaar!

Verschillende dekkingsvormen scooterverzekering:

WA scooterverzekering
In Nederland is het wettelijk verplicht een WA-scooterverzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid.

WA + Diefstal scooterverzekering
Een WA + Diefstal scooterverzekering is een uitgebreidere dekking dan de WA-verzekering. Naast de dekking van de WA-scooterverzekering wordt ook diefstal van uw bromfiets of scooter gedekt.

WA + Casco scooterverzekering
Omdat een WA + Casco scooterverzekering uw bromfiets of scooter tegen bijna alle risicofactoren dekt, wordt deze verzekering vaak een All-Risk scooterverzekering genoemd. Naast de dekking van de WA verzekering en de diefstalverzekering bent u tevens verzekerd voor schade aan de eigen bromfiets of scooter veroorzaakt door botsing, omvallen, slippen en van de weg raken.

Opzittendenverzekering 
Als bij een ongeval een opzittende van het voertuig letsel oploopt, invalide raakt of om het leven komt zorgt deze verzekering ervoor dat er een bedrag wordt uitgekeerd.

Rechtsbijstand ( verhaalsrechtsbijstand )
Met deze verhaalsdekking heeft u recht op bijstand bij het verhalen van de schade op een tegenpartij.

Polis en groene kaart 
U bekijkt de polis en de groene kaart direct na afsluiting en acceptatie van dit VoordeelPakket via uw eigen Polismap. U kunt de Polismap bekijken op uw smartphone, tablet of computer. De inloggegevens ontvangt u direct na het afsluiten per e-mail van ons. U kunt met de Polismap ook een schade melden of een wijziging doorgeven of andere verzekeringen die u in het VoordeelPakket heeft afgesloten bekijken.

Blog scooterverzekering
Lees alles over scooterverzekeringen, verschillende dekkingen en waar u op moet letten bij het afsluiten van een scooterverzekering in onze blog: Bromfietsverzekering: Voordelig maar wel goed verzekerd op weg. Lees meer...

Hulp of advies?

Wilt u hulp of advies bij het afsluiten van deze scooterverzekering?
Onze adviseurs helpen u graag.  

Telefoonnummer: 072-5092263 ma. | za. 09:00 / 17:00
Ook op zaterdag bereikbaar!

Meer informatie over de scooterverzekering

Veelgestelde vragen over een scooterverzekering

Hoe sluit ik via De Kilometerverzekering een scooterverzekering af?

Via deze website vult u uw gegevens in en beantwoordt u een paar vragen. Vervolgens vergelijken we een zeer ruim aanbod aan scooterverzekeringen. De scooterverzekering die het best bij u past kunt u vervolgens direct afsluiten. Deze verzekering maakt een onderdeel uit van ons VoordeelPakket. Wilt u ons advies? Bel dan Tel. 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!

Is mijn scooter direct verzekerd?

Na het online aanvragen van een verzekering krijgt u per e-mail een bevestiging van dekking van de door u aangevraagde verzekering. In de meeste gevallen zal de verzekeraar uw aanvraag voor de scooterverzekering meteen accepteren. Na acceptatie door de verzekeraar volgen de polis en groene kaart direct per e-mail.

Heeft u geen voorlopige dekking gekregen?
Dan kan het zijn dat de verzekeraar aanvullende vragen heeft over het aangeboden risico, of niet alle gegevens juist zijn juist ingevuld. In dat geval nemen wij contact met u op. Wilt u ons advies? Bel dan Tel. 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!

Hoe ontvang ik de groene kaart van mijn scooterverzekering?

Een groene kaart ontvangt u direct na het aanvragen per e-mail. Ook kunt u de groene kaart altijd bekijken in uw eigen Polismap app. Wilt u ons advies? Bel dan Tel. 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!

Ben ik verplicht om een verzekering voor mijn scooter af te sluiten?

Iedereen die een kenteken op naam heeft staan, staat geregistreerd bij de RDW. Volgens de wet is iedere bezitter van een scooter, snorfiets, bromfiets, brommer of high speed E-bike verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor het voertuig zolang het kenteken op naam staat. Indien bij een register controle van de RDW blijkt dat een snor-, bromfiets of high speed E-bike niet verzekerd is, kunt u mogelijk een boete krijgen. Wilt u ons advies? Bel dan Tel. 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!

Nemen jullie schadevrije jaren over van mijn vorige verzekeraar?

Ja, wij nemen de schadevrije jaren van een vorige scooterverzekering over. Wilt u dat wij deze schadevrije jaren overnemen? Stuur dan de originele royementsverklaring, met daarop het aantal opgebouwde schadevrije jaren, naar ons toe. Deze verklaring mag niet ouder dan 1 jaar zijn. De schadevrije jaren van een autoverzekering worden niet overgenomen. Wilt u ons advies? Bel dan Tel. 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!

Kan ik als ouder een scooterverzekering voor mijn kind afsluiten?

Nee, in principe niet. De scooterverzekering dient afgesloten te worden op naam van de jongste bestuurder. Wilt u ons advies? Bel dan Tel. 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!

Mag een kind op de scooter rijden van de vader of moeder?

Bij schade veroorzaakt door een jonger persoon dan uw zoon of dochter, kan er bij een schadegebeurtenis een hoger eigen risico worden toegepast. Voor jongere bestuurders geldt een hoger risico. Lees voor het afsluiten de polisvoorwaarden door. Wilt u ons advies? Bel dan Tel. 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!

Mijn scooter staat stil. Moet ik deze evengoed verzekeren?

Ja, ook al gebruikt u de scooter niet, dan nog bent u verplicht om de bromfiets minimaal tegen WA ( Wettelijke Aansprakelijkheid ) te verzekeren. U kunt er wel voor kiezen om voor de bromfiets een schorsing aan te kopen bij de RDW of het Postkantoor. De verzekeringsplicht vervalt na een schorsing, maar dan mag u er ook niet meer mee op de openbare weg rijden. Wilt u ons advies? Bel dan Tel. 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!

De verzekeraar wil mijn scooterverzekering niet accepteren. Wat nu?

Wanneer uw scooterverzekering niet geaccepteerd kan worden dan is er altijd nog een mogelijkheid om bij ons een offerte op te vragen voor een scooterverzekering van de Vereende. Bij deze verzekeraar kunnen wij altijd een oplossing vinden voor het verzekeren van uw scooter. Telefoonnummer: 0852100104  ma. | za. 09:00 / 17:00 Ook op zaterdag bereikbaar!

Wie bel ik voor advies, een vraag of in geval van een schade?

U neemt voor een goed advies, een vraag of in geval van schade, altijd met ons contact op. Tel. 0725092263 ma. - zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!