Aansprakelijkheidsverzekering

Vergelijken en afsluiten

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een bal door een raam, een aanrijding met uw fiets. Of de riem van de hond breekt door midden, de hond rent de straat over en komt tegen een auto aan. Het zijn voorbeelden van schades die u onbedoeld kunnen overkomen. Hiervoor kunt u aansprakelijk gesteld worden. Een aansprakelijkheidsverzekering voor de particulier biedt hierin uitkomst. De verzekerde som is minimaal € 1.000.000,- U kunt ervoor kiezen om het bedrag te verhogen tot € 2.500.000,-. Wij vergelijken alle varianten voor u. Het is niet verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar deze verzekering mag zeker niet ontbreken in uw VoordeelPakket. Wilt u hulp of advies bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering? Onze adviseurs helpen u graag.  

Telefoonnummer: 072-5092263 ma. | za. 09:00 / 17:00
Ook op zaterdag bereikbaar!

Vergelijken en afsluiten

Verzekeringspolis en Polismap app
U bekijkt de verzekeringspolis direct na afsluiting en acceptatie van dit VoordeelPakket via uw eigen Polismap. U kunt de Polismap bekijken op uw smartphone, tablet of computer. De inloggegevens ontvangt u direct na het afsluiten per e-mail van ons. U kunt met de Polismap ook een schade melden of een wijziging doorgeven of andere verzekeringen die u in het VoordeelPakket heeft afgesloten bekijken.

Veelgestelde vragen over een aansprakelijkheidsverzekering

Hoe sluit ik via De Kilometerverzekering een aansprakelijkheidsverzekering af?

Via deze website vult u uw gegevens in en beantwoordt u een paar vragen. Vervolgens vergelijken we een zeer ruim aanbod aan aansprakelijkheidsverzekeringen. De aansprakelijkheidsverzekering die het best bij u past kunt u vervolgens direct afsluiten. Deze verzekering maakt een onderdeel uit van ons VoordeelPakket. Wilt u ons advies? Bel dan Tel. 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00. Ook op zaterdag bereikbaar!

Welke schades vallen onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering sluit u af voor schade waar u volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die u toebrengt aan personen of de spullen van anderen. 

Wat valt er niet onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering?

Niet alle schades vallen onder de aansprakelijkheidsverzekering. Schades die zijn veroorzaakt met een motorvoertuig zijn niet verzekerd. Voor een motorvoertuig bent u namelijk verplicht een aparte verzekering af te sluiten. Ook schades die opzettelijk zijn veroorzaakt vallen niet onder de dekking.

Wie zijn er verzekerd op een aansprakelijkheidsverzekering?

Kiest u voor een alleenstaande dekking dan bent u verzekerd tezamen met uw huisdieren. Kiest u voor een aansprakelijkheidsverzekering in gezinsverband dan bent u, uw gezin, uw huisdieren, uw ( uitwonende ) studerende kinderen en ieder ander die bij u in huis staat ingeschreven gedekt.

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch is het verstandig deze verzekering te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een schade die u veroorzaakt op de fiets of een dakpan die van uw huis waait. Met andere woorden: tegenover een besparing van enkele euro's aan premie per maand staat een onbekend, maar onverantwoord groot risico. Gewoon afsluiten dus.

Heeft de aansprakelijkheidsverzekering een eigen risico?

U kunt het eigen risico zelf vooraf bepalen bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering. U kunt ook voor € 0,- eigen risico kiezen of bijvoorbeeld alleen een eigen risico voor schade die uw kinderen hebben veroorzaakt.

Is mijn hond of kat ook meeverzekerd?

Uw dieren zijn ook meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. 

Valt affectieschade ook onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering?

Sinds 1 januari 2019 moeten aansprakelijkheidsverzekeraars ook zogenaamde affectieschade vergoeden. Dit is een soort smartengeld voor naasten van slachtoffers die door een fout van een anders zijn overleden, of ernstig letsel hebben opgelopen en kan oplopen tot € 20.000,- per persoon.

Biedt een aansprakelijkheidsverzekering dekking in het buitenland?

De meeste verzekeraars bieden ook dekking buiten Nederland. U kunt het dekkingsgebied bekijken op uw polisblad en terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aansprakelijkheidsverzekering.

Wie bel ik voor advies, een vraag of in geval van een schade?

U neemt voor een goed advies, een vraag of in geval van schade, altijd met ons contact op. Tel. 0725092263 ma. - zat. 09:00 / 17:00.

Hallo! Mogen wij u één tip geven?

VoordeelPakket ( *€ 25,- tegoedbon )
Een totaalklant geniet van nóg meer voordeel! Sluit de verzekering van uw auto-, inboedel-, aansprakelijkheid-, woonhuis-, rechtsbijstand-, reis-, ongevallen-, caravan-, motor-, of bromfietsverzekering in één keer af in het VoordeelPakket. Het VoordeelPakket kan door ons worden samengesteld uit de beste verzekeraars en voorwaarden en kan precies op uw situatie worden aangepast. Bel nu een verzekeringsexpert voor een offerte en sluit het VoordeelPakket direct af. 

VoordeelPakket

Tel.: 0725092263. ma. - zat. 09:00 / 17:00