Bezorgfiets verzekeren
Het bezorgen van maaltijden op de E-bike wordt steeds vaker gedaan door jongeren. De elektrische bezorgfietsen zijn geschikt voor korte ritten. Het is dan ook een logische keuze: het is goedkoper, beter voor het milieu en het scheelt de werkgever loonkosten omdat zij gebruik maken van jongeren die de leeftijd van 16 jaar nog niet hebben bereikt. Vooral in de binnensteden worden bezorgbrommers massaal vervangen door bezorg-E-bikes ( elektrische fietsen ). Voor een particuliere E-bike geldt ( nog ) geen verzekeringsplicht. Voor een E-bike of e-cargofiets voor commercieel gebruik is dat ook ( nog ) niet het geval. Echter dient er in het geval van een zakelijke bezorgfiets ( E-bike + commercieel gebruik + E-bike in bezit van de bezorgdienst ) wel degelijk een aparte WA verzekering te worden afgesloten door de bezorgdienst. U kunt ten behoeve van de aansprakelijkheid voor uw werknemers met motorvoertuigen er ook voor kiezen om hierbij een WEGAM-dekking in combinatie met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij ons af te sluiten.
Bezorgscooterverzekering & Bezorgfietsverzekering afsluiten
Op dit moment is het verzekeren van een bezorgscooter en de bezorgfiets erg populair onder horecabedrijven. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus is de vraag naar deze bezorgverzekeringen explosief toegenomen. De horeca heeft per 15 maart op last van de overheid haar deuren moeten sluiten. Bezorging van maaltijden blijft echter wel toegestaan. Met als gevolg dat veel horeca ondernemers nu zijn overgestapt op het bezorgen van maaltijden bij de klant thuis. Bij De Kilometerverzekering kunt u direct terecht voor het verzekeren van elke vorm van bezorging. Bel direct voor een offerte Tel. 072 509 22 63 ma. - vrij. 09:00 - 17:00 / zat. 09:00 - 15:00.
Snelkeuze Bezorgverzekeringen
- Bezorgscooter verzekering afsluiten
- Bezorgbrommer verzekering afsluiten
- Bezorgfiets verzekering afsluiten
- WEGAM verzekering voor bezorgers
Bekijk hier onze blog over maaltijdbezorging horeca ivm corona!
Bezorgfiets ( commercieel gebruik e-bike ):
Volgens de wet is er ( nog ) geen verzekeringsplicht voor elektrische fietsen ( zoals een E-bike ) met een maximale snelheid tot 25 km/uur, Deze fietsen worden echter wel als “motorvoertuig” gezien. Indien een bezorger, met een E-bike van het bedrijf, iemand aanfietst waarbij schade ontstaat, zal de aansprakelijkheidsverzekering ( AVB ) van de onderneming GEEN dekking bieden en kan het dus gebeuren dat het slachtoffer niet bij een verzekeraar voor verhaal terecht kan. Het slachtoffer heeft dan de mogelijkheid om de bezorgdienst persoonlijk aansprakelijk te stellen. Die aansprakelijkstelling kan dan aardig in de papieren lopen voor de bezorgdienst zelf. Het is dus van belang om bij zakelijk gebruik van de E-bike een aparte WA verzekering af te sluiten. Wij bieden bezorgdiensten met o.a. E-bikes voor zakelijk gebruik de mogelijkheid aan een WA verzekering af te sluiten.
E-Bike en Speed Pedelac voor bezorging
Er zijn twee soorten E-bikes op de bezorgmarkt; de standaard E-bike en de Cargo E-bike ( tot 25 km/uur ). De Speed Pedelec bereikt een snelheid van 45 km/uur en is een zogenaamde fiets met trapondersteuning. Voor de Speed Pedelac geldt er al een verzekeringsplicht. De minimum leeftijd voor het besturen van een Speed Pedelac is 16 jaar. Elke Speed Pedelac heeft een eigen WA-verzekering. Gebruikt u de Speed Pedelac voor de bezorging van goederen of diensten? Dan kunt u ook bij ons een WA-verzekering afsluiten. Bezit u een vloot aan E-bike's, Speed Pedelacs of bezorgbrommers? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkofferte.
Bezorgfiets verzekering afsluiten ( Tel 0725092263 ma. - vrij. 09:00 - 17:00 / zat. 09:00 - 15:00. )
Een verzekering voor een elektrische bezorgfiets ( E-Bike of Speed Pedelac ) of een bezorgbromfietsverzekering kan alleen bij ons afgesloten worden per telefoon. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met zaterdag op Tel. 0725092263. U kunt ook een bericht achterlaten op ons contactformulier. Wij nemen dan contact met u op.
Bel voor Service & Advies: Tel. 0725092263 ma. - vrij. 09:00 - 17:00 / zat. 09:00 - 15:00.
Contactformulier
De elektrische fiets en de verzekering
Een WAM verzekering is verplicht voor vrijwel alle gemotoriseerde voertuigen. Toen de elektrische fiets zo’n 13 jaar geleden in opmars kwam besloot de toenmalige minister van justitie Donner dat de elektrische fiets -ook wel elobike of E-bike genoemd- vrijgesteld werd van een verplichte WA verzekering. Maar waar ‘vroeger’ alleen de, met alle respect, wat oudere mensen gebruik maakten van een elektrische fiets is dat nu compleet anders. De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Schoolgaande kinderen, elektrische bakfietsen enz. enz. Waar het voor de consument voornamelijk het gemak dient, is ook de zakelijke wereld wakker geschud. Want waarom zou men een hogere premie betalen voor een bezorgscooter als de elektrische fiets niet WA verzekerd hoeft te worden?
Zakelijk gebruik van de elektrische fiets
We zien het steeds vaker. Maaltijdbezorgers die de maaltijden op de elektrische fiets bezorgen. Handig, zou je denken. De werkgever betaalt geen premie voor de ( WA ) verzekering van de fiets en ook de wat jongere bezorgers kunnen aan de bak. Scheelt ook weer in uurloon. Het mes snijdt aan twee kanten voor de werkgevers! Zou je denken…
In Nederland rijden momenteel zo’n 20.000 maaltijdbezorgers op de fiets in de rondte. Uit cijfers is gebleken dat er twee keer per week een ongeval plaatsvindt met voorgenoemde personen, ook wordt niet iedere schade gemeld. De cijfers nemen toe. En waar de cijfers toenemen grijpt de verzekeraar in. Zeker nu is gebleken dat ook de elektrische fiets makkelijk is op te voeren naar een hogere maximale snelheid.
Is een elektrische fiets voor zakelijk gebruik ( maaltijdbezorging ) te verzekeren?
Schade met of door de fiets is voor de particulier verzekerd op een AVP, een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Volgens de wet is er dus ( nog ) geen verzekeringsplicht voor de elektrische fiets, terwijl het wel als ‘motorvoertuig’ wordt gezien. En schade met motorrijtuigen is uitgesloten van dekking op de AVP en in de meeste gevallen op de AVB ook. Vrij verwarrend dus. Schade veroorzaakt met een particuliere elektrische fiets is doorgaans nog verzekerd op de AVP, echter is schade veroorzaakt tijdens zakelijk gebruik uitgesloten van de dekking. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, de AVB, dekt niet langer schades veroorzaakt door bijvoorbeeld maaltijdbezorgers op een elektrische fiets welke in het bezit zijn van het bezorgingsbedrijf.
Geen dekking!
Stel dat een maaltijdbezorger met een E-bike van het bezorgingsbedrijf dus iemand aanrijdt met zijn/haar elektrische fiets, dan biedt de AVB dus geen dekking meer. Dit kan flink in de papieren lopen voor een bedrijf, zeker wanneer de benadeelde tegenpartij letsel oploopt. Voor ieder bedrijf die gebruik maakt van elektrische fietsen tijdens de uitoefening van haar bedrijf is het dus van belang eens goed te kijken naar de verzekeringen! Welke dekking geldt er en dient er een aanvullende verzekering afgesloten te worden?
De oplossing: WA verzekering voor de E-bike
U kunt bij ons terecht voor zekerheid, ook op het gebied van het verzekeren van de elektrische ( maaltijdbezorg- )fiets. Niet voor de fiets zelf, maar voor eventuele ongelukken en veroorzaakte schades. De betreffende fietsen zijn middels een losse aansprakelijkheidsverzekering ( WA ) te verzekeren. Neemt u a.u.b. contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en direct te verzekeren. Wij zijn zes dagen per week van maandag t/m zaterdag telefonisch te bereiken op 0725092263.