Roy-data

Centrale database voor schadevrije jaren

Roy-data en schadevrije jaren

Er worden door klanten vaak vragen gesteld over de schadevrije jaren van de autoverzekering. We leggen u u graag meer uit over schadevrije jaren: 

Als u schadevrije jaren hebt opgebouwd, kunt u die schadevrije jaren meenemen naar een nieuwe autoverzekering. Dat levert u extra korting op de premie op. Vroeger werden de schadevrije jaren op papier afgegeven. Tegenwoordig worden de schadevrije jaren digitaal in Roy-data opgeslagen.  

Roy-data: Centrale database voor schadevrije jaren:

Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd wordt geregistreerd in Roy-data. Dat is een centrale database waarin elke autoverzekeraar uw schadevrije jaren registreert nadat u de autoverzekering hebt beëindigd. Uw nieuwe autoverzekeraar gebruikt deze database om controleren of het aantal opgegeven schadevrije jaren klopt en neemt deze dan in gebruik. Op deze manier krijgt u de extra korting op de premie van uw autoverzekering.

Wanneer worden schadevrije jaren niet geadministreerd?

Als u tijdelijk een autoverzekering op naam hebt gehad zijn er geen jaren te administreren. Heeft u een leaseauto gehad of een auto van de werkgever? Dan staan de schadevrije jaren ook niet in Roy-data. In die gevallen moet u dus wel een schriftelijke verklaring van uw opgebouwde schadevrije jaren aan de verzekeraar kunnen tonen. Dit kunt u doen middels een leaseverklaring opvragen bij de leasemaatschappij of een werkgeversverklaring bij uw werkgever. Werkgeversverklaringen worden zelden geaccepteerd door autoverzekeraars.

VOORDELIGE AUTOVERZEKERINGEN VERGELIJKEN

Verschillende dekkingsvormen

AUTOVERZEKERING

LEES MEER

Volg onze social media!

LEES MEER

Bel voor Service & Advies: Tel. 072-5092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00


Meer informatie over autoverzekeringen