Het aantal echtscheidingen neemt toe
Onvermijdelijk? Of niet? Nu we midden in de coronacrisis verkeren, geldt dit ook voor veel huwelijken. Al vanaf het begin van de coronacrisis waarschuwden de Vereniging van Familierechtadvocaten en scheidingsmediators ( VFAS ) al dat het aantal echtscheidingen als gevolg van de corona crisis toe zou nemen. Hoewel een echte piek in de aantallen vooralsnog uit lijkt te blijven, nemen de aantallen wel toe. Wat dient men bij een echtscheiding allemaal te regelen op verzekeringsvlak wanneer het een gezin met kinderen betreft? We gaan hier eens wat uitgebreider op in voor u.
Welke verzekeringen dienen aangepast/gewijzigd te worden?
- Rechtsbijstand Op een ( gezins- )rechtsbijstandverzekering is een aantal aparte rubrieken te verzekeren, waaronder mediation bij echtscheidingen. Dit is dus niet standaard meeverzekerd. Na de scheiding vragen de ouders ieder een eigen verzekering aan.
- Aansprakelijkheidsverzekering Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering ( AVP ) geldt vaak voor het hele ( op 1 adres wonende ) gezin. Wanneer ouders besluiten te scheiden dan is het kind of zijn de kinderen vaak bij de ouders verzekerd waar het kind het meest verblijft. Onderling kunnen hier vanzelfsprekend ook andere afspraken over worden gemaakt
- Opstal- /woonhuisverzekering Vanuit de hypotheekverstrekker is er meestal een verplichting een opstalverzekering af te sluiten. in het geval het pand is belast met een hypotheek. U verzekert hiermee het pand zelf en alle aan het huis genagelde objecten in/aan/bij de woning. Blijft één van de twee in de woning wonen, dan dient de verzekering over te worden geschreven naar de uiteindelijke eigenaar van de woning. De premie kan wijzigen als de gezinssamenstelling wijzigt.
- Inboedelverzekering Naar alle waarschijnlijkheid worden de spullen verdeeld. Vanzelfsprekend dient ieder een eigen inboedelverzekering met bijbehorend risicoadres af te sluiten. Het is dus verstandig een nieuwe berekening van uw bezittingen te maken d.m.v. het invullen van een goede inboedelwaardemeter. Deze geldt uiteraard ook voor de nieuwe inboedel die wellicht aangekocht wordt.
- Autoverzekering Had u een gezamenlijke auto? Schadevrije jaren kunnen op 1 polis in gebruik worden genomen. De schadevrije jaren worden doorgaans overgenomen op de naam waar de auto op verzekerd was. Onderlinge afspraken kunnen ervoor zorgen dat de schadevrije jaren middels een afstandsverklaring verdeeld of overgedragen kunnen worden. Het is dus goed mogelijk dat beide partijen meer voor diens autoverzekering gaan betalen.
- Reisverzekering Het kan, maar is niet heel waarschijnlijk: een gezamenlijke vakantie of weekendje weg. U regelt beiden een eigen verzekering. Het is verstandig om deze af te sluiten tot het moment van boeken zich aandient om onnodige kosten te voorkomen.
- Overlijdensrisicoverzekering. Hier gelden aparte voorwaarden en voordelen voor. Het is wellicht verstandig de overlijdensrisicoverzekering aan te houden. Wanneer een partner of ex-partner overlijdt dan stoppen ook diens alimentatiebetalingen uiteraard. Hierdoor kan degene die overblijft in de financiële problemen komen. Met een overlijdensrisicoverzekering kan dit worden voorkomen.
Hulp of advies nodig?
In mediation bij echtscheidingen zijn wij niet thuis, in verzekeringen des te meer. Wenst u hulp of advies bij het aanpassen of juist afsluiten van uw verzekeringen? Of wenst u eens te kijken naar een VoordeelPakket? Het kan allemaal. Wij zijn zes dagen per week telefonisch bereikbaar op 0725092263. Per email zijn wij te bereiken op info@dekilometerverzekering.nl.
Telefoonnummer 0725092263 ma. - zat. | 09:00 - 17:00
De Kilometerverzekering | Verzekeringen | Particulier & Bedrijf