Ruitschade auto

Ruitschade auto

Erg vervelend. Ruitschade. Buiten dat ruitschade uw zicht kan belemmeren is het verstandig ruitschade z.s.m. te laten repareren. Het is niet verstandig er lang mee door te rijden, omdat een ster in uw ruit een barst kan worden. De ruit kan ook plotseling springen en daar moet u natuurlijk niet aan denken tijdens het rijden. Maar wat dient u te doen als u ruitschade heeft en heeft uw verzekeraar afspraken gemaakt met aangesloten ruitschade herstelbedrijven? Is er een eigen risico? En bent u verzekerd voor ruitschade? We gaan er eens uitgebreid op in voor u.

Bent u verzekerd voor ruitschade?

Ruitschade is doorgaans verzekerd op de WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco ( All-Risk ) autoverzekering. Een ster in de ruit kan vaak gerepareerd worden met een bepaald soort wax. Bij een barst in de ruit zal de ruit vervangen worden om doorscheuren te voorkomen. Belangrijk te weten is dat ruitschade als gevolg van een ongeval c.q. schade niet gedekt is. Rijdt u dus bijvoorbeeld achteruit tegen een muurtje aan en knapt hierbij uw achterruit? In dat geval is de ruitschade niet verzekerd. Uiteraard wordt iedere geclaimde ruitschade door de maatschappij apart beoordeeld. Heeft u een occasion aangeschaft, zat er bij aanschaf reeds een sterretje in de ruit en gaat u de auto WA + Beperkt Casco verzekeren? U kunt deze ruitschade niet alsnog claimen op de nog af te sluiten of recent afgesloten verzekering. Het is immers niet mogelijk een brandend huis te verzekeren…

Aangesloten herstelbedrijven

Bijna alle verzekeraars hebben tegenwoordig afspraken gemaakt met bij hen aangesloten herstelbedrijven. Niet alleen om de schadelast te reduceren, waardoor een gunstige premie kan worden aangeboden, maar ook om het herstelproces voor de consument te vergemakkelijken. Inzake ruitschade zijn de meest voorkomende aangesloten ruitschadeherstelbedrijven Kwik-Fit, Carglass en Autotaalglas. In uw polisvoorwaarden is te vinden welke ruitschadeherstellers er op uw polis aangesloten zijn. Een dergelijke aangesloten ruitschadehersteller zal de nota, na verificatie van de dekking, direct indienen bij de maatschappij. U hoeft dus geen rekeningen heen en weer te sturen. Wel kan het zo zijn dat er n.a.v. uw polis een eigen risico wordt doorberekend aan u. Vaak is het zo dat er bij ruitherstel geen eigen risico wordt gerekend en bij ruitvervanging wel. Op uw polis staat het exacte eigen risico vermeld. Het eigen risico voldoet u doorgaans direct aan de hersteller wanneer u de auto ophaalt.

Vragen over uw ruitschade?

Heeft u ruitschade en bent u hiervoor verzekerd? Wenst u te vernemen naar welke hersteller u kunt gaan en/of wordt u graag op de hoogte gebracht van uw eigen risico? U kunt ons zes dagen per week telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag op 0725092263. U kunt uw vraag ook altijd per e-mail stellen via: schade@dekilometerverzekering.nl. Wenst u een nieuwe autoverzekering af te sluiten? Bereken en vergelijk dan uw premie op onze website.

De Kilometerverzekering | Wie weinig rijdt is minder kwijt!

€ 50,- Cashback actie bij meerdere verzekeringen in ons VoordeelPakket!
×

VoordeelPakket € 50,- Cashback actie 
Wanneer u bij ons 3 nieuwe schadeverzekeringen -bijvoorbeeld uw auto-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren- afsluit ontvangt u van ons éénmalig € 30,- CASHBACK! Sluit u 5 nieuwe verzekeringen bij ons af dan ontvangt u van ons éénmalig € 50,- CASHBACK! Verzekeringen die in het VoordeelPakket kunnen worden afgesloten zijn: een inboedel-, woonhuis-, reis-, aansprakelijkheid-, bromfiets-, brommobiel-, caravan,- motor-, camper-, rechtsbijstand-, gezinsongevallen- en autoverzekering.
Wilt u het VoordeelPakket meteen afsluiten dan kunt u ons ook bellen op telefoonnummer 0725092263 ma. | zat. 09:00 / 17:00.